Mevlana Celaleddin-i Rumi : Asin Dansi. Sinema Filmi (2008).

30.09.13 | yabgu

http//photoload.ru/data/2a/6d/58/2a6d584ac352c7522520d96aa0d68643.jpg


Mevlana Celaleddin-i Rumi : Aşkın Dansı.
Director & Yönetmen: Kürşat Kızbaz
Publisher: Horizon International
Publication date: 2008
Format / Quality: Yotube
Size: 81 min
Language: Turkish


Цитата:
Oyuncular: Sinan Tuzcu, Burak Sergen, Özcan Deniz, Müşfik Kenter, Turan Özdemir

Yüzyılları aşan evrensel barış, kardeşlik ve aşk düşünceleriyle tüm dünyada geniş kitleler tarafından sevilen ve saygı duyulan, büyük felsefi düşünür, ‘Mevlana Celaleddin-i Rumi’ filmin ana konusunu oluşturmaktadır.
Amacı : Tüm dünyada milyonları etkisi altına alan, düşünceleriyle insanlığa yön veren Mevlana’nın sevgi ve barış öğretilerinin, sinemanın etkisi ve gücüyle yorumlanması ve geniş bir izleyici kitlesine sunulması filmin temel amacıdır.

13. yüzyıldan günümüze kadar uzanan, aşk ve hümanizm temalarıyla insanlığı kucaklayan Mevlana’nın, evrensel düşüncelerini şiirsel ve dramatik bir dille milyonlara anlatmak filmin diğer bir amacıdır. Tüm dünyada çok geniş bir coğrafyada tarihe, kültüre, sanata ve bilime ilgi duyan, geniş bir kitleye sunulacak olan ‘Mevlana Aşkın Dansı’, Anadolu’dan yayılan Mevlana’nın sevgi ışığını etkileyici ve akıcı bir şekilde anlatmaktadır.

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin yaşamı ve felsefesi üzerine kurgulanan filmde aşk, ney ve sema üçlemesi yer almaktadır.

Evrensel hümanizm düşüncesinin öncülerinden biri olarak kabul edilen Mevlana, sahip olduğu engin ruh ve insan üstü değerler ile dil, din ve ırk farkı gözetmeksizin tüm insanoğlunu kucaklamıştır. 13.yüzyıldan günümüze kadar ulaşan hoşgörü, insan sevgisi ve aşk kavramları halen tüm dünyada milyonları etkisi altına almaktadır.

Поделитесь записью в соцсетях с помощью кнопок:

Просмотров: 3448
Рейтинг:
  • 5