"Battal Gazi" Filmleri Koleksiyonu: 1.Battal Gazi Destani (1971) 2.Battal Gazi'nin Intikami (1972) 3.Savulun Battal Gazi Geliyor (1973)4.Battal Gazi'nin Oglu (1974)

15.10.12 | alpbilgekagan

http//photoload.ru/data/1a/29/4b/1a294bcdb294dbe4eab79565dcd3a9dd.jpg


"Battal Gazi" Filmleri Koleksiyonu: 1.Battal Gazi Destani. 2.Battal Gazi'nin Intikami. 3.Savulun Battal Gazi Geliyor. 4.Battal Gazi'nin Oglu.
Director & Yönetmen : Natuk Baytan / Atıf Yılmaz
Senaryo : Natuk Baytan, Duygu Sağıroğlu
Studio: Uğur Film /
Publication date: 1971-1974
Language: Turkish


Цитата:
Konu: Malatya serdarı Battal Gazi yaşlılığında, kılıcını yiğit oğlu Seyyid Battal’a devreder. Ancak yaşlı kurdun köşeye çekilmesini fırsat bilen Bizanslılar Türkleri Anadolu’dan atmaya yönelik planlarını tekrar uygulamaya koyarlar. Kara Şövalye ve çok saygı duyduğu Rahibe Maria en usta Hristiyan savaşçıları bir araya toplayarak Battal Gazi’nin üzerine yollar. Kardeşinin öldürüldüğünü, babasının kaçırıldığını öğrenen Seyyid Battal, intikam için Bizans’a yürür. Bizans şövalyeleri genç ve tecrübesiz olduğu için hafife aldıkları Battal’ın hiç de kolay pes etmeyeceğini öğrenecektir. Genç yiğit, hapisteki babasını kurtarıp dünya döndükçe anlatılacak olan intikam planı için Bizans’a sızmaya çalışır.

Цитата:
Battal Gazi'nin İntikamı Filminin Konusu

Karısı öldürülen, çok sevdiği çocuğu kaçırılan Battal Gazi, Bizans' tan intikam alıyor. Bizans' ı haraca bağlayan ,müthiş kahramanlıklarıyla büyük kayıplar verdiren Battal Gazi ummadığı bir darbe alır. Küçük çocuk kendisini Bizanslı Alyon' un oğlu zannedip, babasının katili sandığı Battal Gazi' den intikam almak üzere yetiştirilir. Battal Gazi ise ölüm pahasın da olsa oğlunu kurtarıp Bizanslılara hakkettikleri cezayı vermeye yemin eder.

Поделитесь записью в соцсетях с помощью кнопок:

Просмотров: 5580
Рейтинг:
  • 5